انواع تخته های آشپزخانه
معرفی انواع تخته های آشپزخانه
تخته آشپزخانه چوبی و بامبویی
تخته ی چوبی سال هاست به دلیل دوام و زیبایی، انتخاب اول بسیاری از آشپزهاست. آن چه مهم است اینست که تخته های چوبی از سایر تخته ها بهداشتی ترند، چرا که باکتری هایی که به داخل چوب نفوذ می کنند، در آن زندانی می شوند و در نهایت می میرند. تخته گوشت های چوبی در مدل ها، اندازه ها و وزن های مختلف موجودند. کار با چوب دانه های تخت، نسبت به بامبو راحت تر بوده و در برابر خراش مقاوم ترند.
تخته های چوبی را نمی توان داخل ماشین ظرفشویی شست و باید به طور منظم با روغن مخصوص چرب کرد تا سطح آن ها بسته و نسبت به باکتری ها مقاوم شوند.
تخته گوشت های چوبی را هر ماه با موم، روغن بادام یا روغن نارگیل چرب کنید. روغن را با یک دستمال تمیز روی تخته بمالید و مقدار اضافی آن را پاک کنید.
تخته آشپزخانه پلاستیکی
تخته گوشت های پلاستیکی، قابل شستشو با ماشین های ظرفشویی بوده. و برخلاف تخته های چوبی می توان آن ها را داخل آب داغ و صابون گذاشت. با آن که تخته های پلاستیکی سبب کند شدن چاقو می شوند. نیازی به چرب کردن ندارند. بعضی از آن ها دارای پد چسبناک در قسمت پشت هستند. این پدها کمک می کنند تخته در جای خود ثابت بماند.
تخته گوشت های پلاستیکی گاهی دارای دسته بندی رنگی مخصوصند. که هر رنگ کاربرد و نوع استفاده از آن را مشخص می کند. مثلا آبی برای گوشت، زرد برای مرغ و ماهی و سبز برای سبزیجات است. با این سیستم میزان آلودگی حاصل از یک تخته برای تمام مصارف کاهش می یابد. جا دادن و تمیز کردن نوع پلاستیکی نرم، راحت تر است. اگرچه زدودن باکتری از تخته های پلاستیکی کار دشواریست، در این مورد می توانید برای این منظور از مایع سفید کننده استفاده کنید.
تخته آشپزخانه سنگی و شیشه ای
از بین تمام تخته ها، نوع شیشه ای کم ترین تخلخل را داشته و در برابر آلودگی غیرقابل نفوذ است. تخته با شیشه های مقاوم ترک نمی خورند و نمی شکنند. در برابر حرارت مقاوم بوده و لکه و بوی غذا را به خود نمی گیرند. تخته ها سنگی نیز خصوصیات مشابهی دارند و راحت تمیز می شوند. اما مانند نوع شیشه ای سطح آن ها فوق العاده لغزنده بوده، کار برش سخت خواهد بود یعنی چاقو لیز خورده و زودتر کند می شود.
انتخاب تخته مناسب
هنگام انتخاب تخته چند نکته را به خاطر بسپارید:با توجه به میزان آشپزی چه مقدار می خواهید هزینه کنید؟ چقدر جا برای کار با تخته دارید و آیا سینک شما برای شستشو کامل تخته جا دارد؟ آیا وقت کافی برای طرز نگه داری از تخته های چوبی (از جمله روغن زدن) را دارید؟ آیا تخته گوشت در معرض دید بوده و می خواهید زیبا و حالت دکوری نیز داشته باشد؟ یا در صورت عدم استفاده داخل کشو یا کابینت قرار می گیرد؟